ANYS 80


En la any 1980, la comissió estava composta per 77 components, 44 fallers i 33 falleres, cosa insòlita en aquell moment en les comissions d'Alzira.

El 20 d'Octubre de 1982, Alzira va sofrir una gran riuada degut al trencament de pantá de Tous. Per aquest motiu es va suspendre la planta de les falles en 1983 per decisió unanime de totes les comissións. Conmemorant la tragèdia es planta una única falla a la plaça major i es va intentar fer festa malgrat la situació en la que queda el poble.

En 1986 Mª Teresa Ahulló, membre d'aquesta comissió va ser designada fallera major d'Alzira, sent la primera fallera major del poble triada de forma democràtica per tots els presidents de les comissións.

En 1987 la comissió va conmemorar el primer centenari del rotolament del carrer que dona nom a la falla, publicant també el llibre titulat "Primer centenari del còlera a Alzira". El dia de la retolacio conmemorativa del carrer s'organitza una paella gegant per a tota la gent del barri, asistint també les personalitats del poble a la inaguració de la retolació en unes rajoletes de cermica, posades al cap del carrer Dr. Ferran i una provessó civica recorrent diferents carrers.

En 1988 degut a un altra riuada en la ciutat, tampoc es van platar falles a Alzira.
Aquest any li va estar otorgada a la comissió per Junta central fallera de Valencia el bunyol d'argent col.lectiu.

En 1989 li va estar otorgat a la comissió el bunyol d'or col.lectiu, per la Junta Central fallera de Valencia.


  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP